Ogenblikje...

Eerste sergeant brandweerman Noël Geers zwaait af

Op 28 februari was het officieel de laatste werkdag bij de vrijwillige brandweer van Zelzate, dit na eervol ontslag. Na een mooie loopbaan van 36 jaar is het niet eenvoudig om de knoop door te hakken en de beslissing te nemen om te stoppen. Het was na een laatste interventie dan ook niet makkelijk om zijn uitrusting binnen te geven. Hij heeft vooral mooie momenten beleefd samen met de collega’s waarvan hij met sommigen toch een bijzondere band had. Een belangrijk feit was zeker zijn huwelijk, waarop iedereen die vrij was aanwezig is geweest. Noël streefde er eigenlijk naar om het ronde getal van 40 dienstjaren te kunnen bereiken. Het probleem was echter dat er door de vele gewijzigde reglementen hij meer tijd moest vrijmaken maar uiteindelijk koos om meer tijd met het gezin door te brengen. Uiteraard komt hij nog wel langs als er activiteiten georganiseerd worden. Als afscheid was er na de donderdagavondoefening nog een uitgebreide receptie met eten en drank in de kantine van de brandweer. Van hun kant hebben de collega’s nog voor een passend afscheid gezorgd. In functie van de mogelijkheden en de vrijgekomen plaatsen heeft Noël ook enkele examens meegedaan. In dienst(1/1/1981); korporaal(7/3/1990); sergeant(9/2/1994) en eerste sergeant(16/6/2000). Uiteraard blijft hij zijn job als brandweerman-ambulancier op Arcelor Mittal met plezier verder doen. LC