Ogenblikje...

Harmonie Noorderlicht promoveert naar eerste klasse !

Koninklijke Harmonie Noorderlicht beleefde vorige zondag één van de hoogdagen uit haar bijna 85-jarig bestaan. Ze nam deel aan de Provinciale Muziektornooien van Oost-Vlaanderen en promoveerde naar eerste afdeling met meer dan 90% van de punten.  De jury was vol lof over de kwaliteit van het orkest en haar dirigent, William Spittael.   Terloops vermeldde men dat hij de meest inspirerende dirigent van de tornooidag was,  die ze de ganse tornooidag aan het werk hadden gezien.
Zowel muzikanten als het bestuur zijn zeer trots met dit prachtige resultaat.  “Dit is een beloning voor het harde werk en een bekroning voor de dirigent die het orkest sinds zijn aantreden, zes jaar geleden, naar steeds hogere regionen leidt,” zegt Johan D’Haene.  “Deze promotie is voor de harmonie een absolute stimulans om verder aan de weg te timmeren.” Proficiat aan de muzikanten van Harmonie Noorderlicht.  VdeB.