Ogenblikje...

GO! Middenschool Zelzate is Rode Neuzen School

Sinds vorig schooljaar mag de GO! Middenschool zich Rode Neuzen School noemen. Daarom namen ze vorige vrijdag deel aan de slotdag van de de goededoelenactie van VTM, Q-Music en Belfius.
“Sinds 2018 zijn we een trotse Rode Neuzen school,” zegt Véronique Van den Branden van de GO! Middenschool. “We zijn vorig jaar gestart met de conflixers, dit zijn scholieren die vrijwillig ervoor zorgen dat alle leerlingen zich goed voelen op onze school, die de handen uit de mouwen steken tegen pesten, uitsluiten en polariseren.” Dit jaar ondernam de school vele acties rond omgaan met jongeren die nood hebben aan extra steun, gesprekken met een vertrouwenspersoon. GO! Middenschool hoopt op deze manier dat de jongeren een bredere waaier aan begeleiding krijgen door hun conflixers.  “Dit schooljaar deden we opnieuw mee met de Rode Neuzen en was ons doel om een time-out ruimte te voorzien alsook een stille ruimte,” besluit de PR-vrouw van de school. “Vandaar dat de Middenschool het niet kon laten enthousiast mee te doen aan de slotdag van de Rode Neuzen Dag”. Rode Neuzen Dag zette zich dit jaar extra in voor schoolinitiatieven die bijdragen tot het weerbaarder maken van hun leerlingen. Scholen kunnen het verschil maken! Daarom wilden ze nog meer scholenaanmoedigen om Rode Neuzen School te worden. VdeB