Ogenblikje...

Ereschepen Marc Thienpondt overleden

Vorige week dinsdagnacht is ereschepen Marc Thienpondt op 80-jarige leeftijd overleden.   Marc Thienpondt stond voor het eerst op de lijst van de socialistische partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 1964. Zes jaar later werd hij als gemeenteraadslid verkozen en door burgemeester Livien Danschutter ingezworen op 12 januari 1971. Onder burgemeester John Schenkels werd hij schepen van cultuur en leefmilieu op 1 januari 1994. Hij startte in 2000 eventjes een tweede legislatuur als schepen, maar nam vrij snel als schepen ontslag om zijn zwaar zieke vrouw te verzorgen. Op 22 februari 2001 werd Marc door de gemeenteraad benoemd tot ere-schepen van onze gemeente.

“Marc was een graag geziene Zelzatenaar die op vele vlakken zijn strepen verdiende. In de eerste plaats als trotse pater familias. Wij kennen hem vooral als geëngageerde burger, gedreven politicus en bevlogen heemkundige,” schreef burgemeester en partijgenoot Brent Meuleman op sociale media.

“Ik verlies vandaag een vurige partijgenoot en een lieve vriend,” vertelt een duidelijk geëmotioneerde Brent Meuleman. “Meermaals ging ik bij Marc langs om wijzer te worden en inzichten te verwerven in de rijke geschiedenis van onze gemeente. Hij was een wandelende encyclopedie die me elke keer verbaasde met zijn kennis. Ook zijn rijk gevuld persoonlijk heemkundig archief was impressionant! Zijn bijdrage aan de Heemkundige Kring als bestuurslid, was dan ook zeer welkom. Zijn laatste project was trouwens een studie over de geschiedenis van de aanplanting met platanen van de Grote Markt.”

Marc Thienpondt heeft twee dochters, Dominique is net als haar vader erg actief binnen de Zelzaatse sp.a.

VdB